Zanggroep The Starlings

Zanggroep “The Starlings” zijn de Vocalisten van het nummer ” Smoking and Drinking” een cover van Miranda Lambert

starlings-3

Biografie

Van links naar rechts

  • Marjolein van den Hombergh
  • Femke Stevens
  • Illya Bilderbeek
  • Anneke Schepers
  • Jeroen Jansen

 

Marjolein van den Hombergh:

Na alle jaren ben ik nog steeds heel erg heel met mijn werk, zowel zelf zingen als lesgeven. Ik heb al heel veel gedaan in mijn leven. Van tours in Zwitserland en optredens in Italië tot een eigen cd uitbrengen, van solo-optredens tot koortjes zingen bij diverse artiesten, optreden op De Parade in Belgie, Frankrijk en overal in Nederland etc.
Super fijn les te kunnen geven aan een leuke groep als The Starlings!
We hebben echt iets moois kunnen opbouwen op een hoog niveau.
Het blijft een uitdaging om steeds weer met iets nieuws te komen.
Steeds maken zij er weer iets moois van! Geeft heel veel voldoening.
De stemmen zijn na al het samen zingen mooi gaan mengen.
Ik ben trots op The Starlings!

Femke Stevens:

Tijdens mijn jeugd werd er thuis veel geluisterd naar muziek – Beatles, Bob Dylan, The Birds, maar ook traden we op voor elkaar. Omdat we geen tv hadden, was muziek erg belangrijk. Al gauw stond ik, gewapend met een kaars als microfoon, in de kamer te zingen in nepengels. Erg genoten van de jaren ’80 muziek en dan vooral van Madonna en Prince. In 1999 (zou het toeval zijn) begonnen met 3 vriendinnen bij Marjolein. In de afgelopen 18 jaar met verschillende zanggenoten gezongen en nu alweer een tijdje met Anneke en Jeroen en sinds kort ook met Illya. Na 18 jaar is het nog steeds elke week genieten.

Illya Bilderbeek:

In mijn jonge jaren probeerde ik met wisselend succes verschillende instrumenten uit, van blokfluit, via piano naar saxofoon. Ik genoot van het musiceren met anderen, maar de opluchting bij mijn medespelers en mijzelf was groot toen ik de saxofoon aan de wilgen hing en besloot dat ik meer talent voor zingen had. Met collega’s heb ik daarna ruim 10 jaar lang cabaret gemaakt en veel opgetreden. Toen die samenwerking ophield heb ik lang gezocht naar iets dat net zo leuk was. Gelukkig heb ik dat sinds kort gevonden en zing ik met Anneke, Jeroen en Femke onder de bezielende leiding van Marjolein bij de Popschool Amsterdam.

Anneke Schepers:

Als kind luisterde ik naar echte hippie-muziek. Op onze platenspeler lagen lp’s van Carole King, Bob Dylan en Crosby Stills & Nash. De pick-up is verruild voor Spotify, maar mijn liefde voor mooie melodieën en harmonie is gebleven. Als werkende moeder van twee kinderen, ben ik best druk. Maar de donderdagavond is al jaren lang mijn avond. Dan fiets ik fluitend naar de Popschool Amsterdam. Onder leiding van Marjolein van den Hombergh en in goed gezelschap van Femke Stevens, Jeroen Janssen en Ilya Bilderbeek, zing ik de longen uit mijn lijf. Er staat veel verschillende muziek op ons reportoire: country, pop, Americana. Van George Michael, The Common Linnets, Queen, Seal en the Little River Band tot Crosby Stills & Nash. Als het maar meerstemmig is, dan zingen we het graag.

Jeroen Jansen:

Met twee oudere broers en hun platencollectie ben ik in aanraking gekomen met veel goede muziek. Belangrijkste invloeden zijn Eagles, Little River Band, Fleetwood Mac, Huey Lewis and the News, Billy Joel en Bruce Springsteen(!). Later iets meer in de luistermuziek gedoken zoals Pink Floyd, Vangelis, Jean-Michel Jarre en Art of Noise. Tijdens mijn studie in Enschede de band “Sunday Affair” gevormd (toetsenist/zang) waarin we eerst alleen covers speelden maar na enkele jaren overgestapt zijn op eigen repertoire. Na 8 jaar oefenen, optreden en opnemen verhuisd naar Amsterdam en is de band langzaam uiteen gevallen. Via de tennisclub bij de popschool terecht gekomen om nu toch eens echt te leren zingen. Na wat andere groepjes uiteindelijk bij Anneke, Femke en Illya terecht gekomen en we vormen nu al weer heel wat jaartjes een geweldig groepje.

 

Voor meer informatie over The Starlings of voor boekingen mail dan naar The Starlings – mvdhombergh@gmail.com
Of bel naar 0622628508

Voor Zangles kunt u gaan naar de Facebook pagina van Marjolein van den Hombergh

( Marjolein,Femke,Illya,Anneke,Jeroen hebben persoonlijk toestemming gegeven voor plaatsen van deze pagina )