Evert Sillem

Violist

 

evert-sillemBio Evert Sillem

Evert Sillem kreeg zijn eerste vioollessen van Coosje Wijzenbeek en Davina van Wely. Vervolgens studeerde hij bij Philipp Hirschhorn aan het Utrechts Conservatorium, aan het Koninklijk Conservatorium bij Jaring Walta en aan het Royal College of Music, Londen bij Grigory Zhislin. Evert volgde masterclasses bij o.a. Igor Oistrach, Asya Kushner en Michael Kugel.

 

Een aantal jaren was Evert als eerste violist verbonden aan het Orquesta Filarmónica de Las Palmas (Spanje) waarna hij enige tijd remplaceerde bij verschillende Nederlandse orkesten.

 

 

Naast zijn lespraktijk gaf Evert cursussen in binnen- en buitenland (o.a. Spanje, Cuba) en geeft hij recitals met verschillende pianisten.

Leerlingen van Evert wonnen prijzen op diverse Nederlandse concoursen. Evert was van 2008 tot 2012 hoofdredacteur van het tijdschrift ARCO, de Nederlands-Vlaamse publicatie van de E.S.T.A. (European String Teachers Association).

 

Naast zijn lespraktijk in Amsterdam is Evert docent viool en altviool bij FluXus Centrum voor de Kunsten, Zaandam en aan de Vrije Muziekschool Spaarne te Haarlem. Ook geeft Evert altvioolles op basisschool De Verrekijker, Julianadorp, in het kader van Triade Huis van de Kunsten, Den Helder.

Voor meer informatie: www.evertsillem.nl

( Evert heeft persoonlijk toestemming gegeven voor plaatsen van deze pagina )